Tapahtuman ohjeet

Ohjeita osallistujille 14.8.2022

Ohjeet tarkentuvat ja paikanpäällä ilmoitetaan kuulutuksella mahdollisista viimehetken muutoksista. 

Tapahtumakeskus

Tapahtumakeskuksen info aukeaa Kaupin pesäpallostadionin huoltorakennuksella (kentän puolella)  sunnuntaina 14.8. klo 9:00.

Ilmoittautuminen

Netin kautta la 13.8. klo 18 asti ja jälki-ilmoittautuminen kilpailupaikalla tapahtuma-aamuna klo 9-10. Maksuvälineenä käy MobilePay, pankkikortti, mobiilivirikesetelit sekä virikesetelit).

Ilmoittautumismaksut:

  • Mikäli ilmoittauduit 11.-13.8., näytäthän maksusuorituksen infossa numeroa noutaessasi.

20 km: 30€

10 km: 25€

Nuoret (alle 16v): 15€

Ilmoittautumismaksut paikanpäällä:

20 km: 35 €

10 km: 30 €

Nuoret alle 16v (2006 ja myöhemmin syntyneet): 15 €

Ilmoittautumalla annat suostumuksen käyttää ilmoittamiasi tietoja tapahtumajärjestelyjen tekemiseen, lähtölistojen laadintaan ja tulosten julkaisuun. Tapahtuman aikana otettavia valokuvia voidaan käyttää polkujuoksun markkinoinnissa.

Pysäköinti

Opastus pysäköintiin alkaa Kaupin vanhan huoltorakennuksen edustalta Kuntokadulta.

Kilpailunumerot

Kilpailunumerot noudetaan infosta klo 10 mennessä. Rintanumero tulee kiinnittää  paidan etupuolelle hakaneuloin. Ota omat hakaneulat mukaan. Tapahtumapaikalta voi myös lainata hakaneuloja.

Lähtö

Kaikkien sarjojen yhteislähtö tapahtuu pesäpallostadionilta klo 10:30.

Maali

Maali sijaitsee Kaupin pesäpallostadionilla ja suljetaan klo 14.00

Reitin merkintä

Reitti on merkitty punavalkoisilla VJ-sport nauhoilla sekä punavalkoisilla raitanauhoilla, jotka roikkuvat puun oksilla tiheästi niin, että edelliseltä nauhalta näkee seuraavalle nauhalle. Osa risteyskohdista on merkitty yhtenäisellä punavalkoisella tai punakeltaisella nauhalla  ja/tai Kauppi TrailRun-nuolikyltillä.  

Kilpailija saa halutessaan mukaansa valmiiksi tulostetun reittikartan. Reitti kiertää (reittikartasta poiketen) neljän ja puolen kilometrin kohdalla myös niemen, joka on   Tapatora-saaren kohdalla.

Huoltopaikat

20 km reitillä on kolme huoltopaikkaa: 4 km, 10km ja 14 km kohdalla sekä juomatarjoilu maalissa.

10 km reitillä on yksi huoltopaikka 4 km kohdalla sekä juomatarjoilu maalissa.

Juomana on vesi.

Reittisäännöt

Osallistujat juoksevat omalla vastuullaan. Merkittyä reittiä on noudatettava eikä siltä saa poistua oikaisemistarkoituksessa. Viitoitus kulkee muutaman kaatuneen puun yli ja silloin voi ja saa puun kiertää polkua myöden.   

Palkinnot

Kilpasarjojen sekä 16-vuotiaiden sarjoissa palkitaan kolme parasta juoksijaa ja lisäksi palkitaan parhaan joukkueen jäsenet. Kaikkien kilpailijoiden kesken arvotaan VJ-sport polkujuoksukengät. Palkinnot jaetaan heti tulosten selvittyä.

Pukuhuoneet ja wc:t

Tapahtumapaikalla on pesäpallostadionin huoltorakennus, josta löytyvät pukuhuoneet, suihkut ja wc:t sekä miehille että naisille. Lisäksi pesäpallokatsomon luona on wc-tiloja. 

Lähin uimapaikka on Kaupinojan uimaranta, joka sijaitsee pesäpallostadionilta 0,5 km pohjoiseen.

Ensiapupisteessä maalin välittömässä läheisyydessä on ensiapulaukku ja tarvittavat välineet

Reittikuvaus:

Reitti kiertää vuoroin leveämpiä ja vuoroin kapeampia polkuja Kaupin alueella. Viitoitusta kannattaa seurata tarkasti, sillä reitti sisältää paikoin tiukkoja käännöksiä.  Aluksi “verrytellään” hiihtoladun pohjaa muutama sata metriä, jonka jälkeen siirrytään polulle. Osassa poluista on kalliopinta. Reitin polut kiertelevät kumpuilevassa maastossa neljään kilometriin asti, jossa on juomahuolto. Pian tämän jälkeen saavutaan Näsijärven rantapolulle, jota pitkin edetään kilometrin verran Pirunvuorelle  Näsijärven rannassa  on sekä haastavaa juurakkoista polkua että reitin korkein yhtenäinen nousu sekä pisin lasku (53m).

Reitti kiertelee kuuden ja kahdeksan kilometrin välillä kumpuilevassa maastossa. Kahdeksan kilometrin kohdalla hieman Kaupinojan uimarannan jälkeen voi ylämäessä vilkaista taakseen ja nähdä erään reitin kauneimmista näkymistä kohti Näsijärveä. Loppumatkasta juostaan osittain haastavilla poluilla, joissa on hieman kivikkoa ja juuria, joka tekee polkujuoksusta nimenomaan erilaisen verrattuna maastojuoksuun.

Loppumatka on alamäkivoittoinen lukuunottamatta pientä nousua ennen loppulaskua kohti pesäpallostadionia ja maalia. 20 km:n reitti kulkee pesäpallostadionin kautta kohti toista kierrosta. Kentällä juoksija valitsee vasemman  kaistan jatkaessaan toiselle kierrokselle. Maaliin tullessa valitaan oikea kaista. Kaistat on merkitty Kauppi TrailRun-kyltein. 

Tervetuloa Kaupin poluille!

Tapahtuman järjestäjä

Tampereen Pyrintö ry. suunnistusjaosto
Tapahtumavastaava Annika Viilo,  (040-8332169)